Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Recep İvedik’in kadın versiyonu

Bu hafta 'Recep İvedik' filmlerinin kadın versiyonu 'Tutmayın Beni' vizyona girmiş. 'Recep İvedik' gişede çok başarılı oldu; 'Recep İvedik'in kadınının maceralarını siz düşünün artık. Taklit ediyorsak bir sebebi var. 'En iddialı komedi filmi' diye lanse ederiz, paraya para demeyiz!' mi demek istemişler acaba? Peki Şahan Gökbakar bu işe ne diyor; siz bu filmi 'Recep'in kadın versiyonu' diye lanse ederken izin aldınız mı? Fikrin özü ona ait, ne hakla bu şekilde lanse ediyorsunuz filmi? Kopyala-yapıştır mantığıyla film yapmak niye?
Kısacası bu filmle ilgili soru işaretlerim bitmek bilmiyor. Kaldı ki bu kadar mevzunun üzerine, filmi izlerken, olayların akışı gereği gülsem ayıpmış gibi geliyor. Başroldeki Bala Atabek'in komik olmak için uğraştığı diyaloglarını, zorlama performansını, 'bir taklit nasıl kötü yapılır?'ı izlemek istiyorsanız gidin; ancak 'Hikaye önemlidir' diyorsanız koşarak uzaklaşın. 'Recep İvedik'in yataktan kalkmasından sokakta gördüklerine sataşmasına, insan azarlamasından bel altı esprilerine kadar hiçbiri olmamış; taklitten ibaret. İvedik olmaya çalışmasanız, sahneleri bire bir çalmasanız ne olurdu?
Onlarca film salon bulamıyoruz diye yakınırken böyle filmlerin 81 kopyayla beyazperdeye yansıması üzücü. Böyle filmlere sanat demek; yedinci sanata ihanet ve hakarettir.

'Büyümüş de Şef Olmuş' film olmalı!
Minik şefler, profesyonellere karşı yarışmak için gün sayıyor. Lifetime TV'de ekranlara gelecek olan 'Büyümüş de Şef Olmuş' programında; Türkiye'nin 8-16 yaş arası en yetenekli genç aşçıları ile profesyonel olarak eğitilmiş yetişkin aşçılar yarışıyor. Yarından itibaren hafta içi her gün 19.45'te izleyiciyle buluşacak programın sunuculuğunu Yağız İzgül ve Melda Tuna üstleniyor. Minikler ve profesyoneller arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı programı baştan sonra gülerek izlemek mümkün. Küçük şeflerin rekabetini en kısa sürede beyazperde de görsek hiç fena olmaz. Hatta başrol oyuncuları Yağız ve Melda olmalı; programda oldukça başarılılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA